Tvorba webových stránok

Ako urobiť kvalitné web stránky

22.04.2012 13:42

Tvorba web stránok je proces zahŕňajúci niekoľko čiastkových úloh - od vytvorenia stránok samotných, cez zabezpečenie priestoru na serveri až po ich údržbu a zabezpečovaní vysokého umiestnenie pri vyhľadávaní. Hosting pre svoje stránky môžete mať bezplatný, ten sa ale hodí skôr pre amatérsku tvorbu. Pre profesionálne, firemné stránky je lepšie využiť služby niektorého plateného hostingu. Vaše webové stránky nebudú obsahovať nevyžiadanú reklamu a doména stránok sa zaobíde bez zbytočnej subdomény, čo prinajmenšom lepšie vyzerá.

Otázka, ako vytvoriť www stránku samotnej taky nemá jednoznačnú odpoveď. Stránky si môžete opäť vytvoriť kompletne sami, v prípade, že to neviete, vás to ale môže stať oveľa viac energie, než keď si na takú tvorbu najmete odborníkmi. Tí pre vás môžu zabezpečiť kompletný servis, od poskytnutia hostingu a pomôcť s výberom vhodnej domény, cez tvorbu stránok samotných až po správu webu - teda úprav kódov tak, aby bol dobre čitateľný pre najnovšie prehliadača a pravidelná optimalizácia pre vyhľadávače.

Nech už ale necháte svoje stránky tvoriť kohokoľvek, vždy bude témou na zamyslenie dizajn a štruktúra webu. Grafická podoba vašich stránok by mala byť jasná, prehľadná a príjemná na pohľad, nie je dobré používať príliš raziace farby, kontrasty a celkovo preplácanosť škodí, v prípade webu je menej viac. Od štruktúry webu sa očakáva vhodné rozmiestnenie kľúčových slov, prelinkovanie na ďalšie webové stránky a prehľadná kategórie, zahŕňajúce adekvátne podkategórie.

Späť

Vyhľadávanie

© 2012 Všetky práva vyhradené.